5 Kasım 2013 Salı

GeçmişDönem-Arasinavlar icin...

Arasinav (vize) 22 Kasim Cuma gunu... (sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü icin acil durum eylem planı) (iş sagligi güvenligi bolumu icin acil durum planı)
ISIG icin dersnotu ve sunumlar toplu halde: ektedir. http://sdrv.ms/1bdQewJ. Sınav test olacaktır. Veya blogta dersle ilgili (eskide olsa) ders notu ve  sunumlar ve kaynaklar son mesajdan geriye dogru tek tek mesajlari inceleyerek ve bunları bilgisayariniza indirerek calisiniz.
Simdiye kadar isledigimiz konular: Tanisma; Hortum Vaka Calismasi;  Klasik yaklasimda acil durum öncesi sırası ve sonrası; Modern yaklasimda butunlesik acil durum yonetimi;  4 safha;  Kriz ve risk yonetimi; 8 ilke;  Vodafone Sel Vakası; Acil durum yonetiminin neyle ilgili olduğu; Tanimlar, Philips-Ericsson-Nokia Vaka calismasi; mesafe ve algilama farkina bağlı olarak aynı olaya farkli tanımlama konusuna ornek tren kazası ornegi; Acil, durum, facia, afet, felaket gibi tanımlar; 4 adımda acil durum planlaması; planlama ekibinin kurulumu ve birlikte calismasi; Planın yazımı; planın yazımı sonrası; acil durum planı icindekiler; 10 adımda acil durum planlaması; tehlike ve risk analizi; olay komuta sistemi; acil durum organizasyonu, acil durum ekipleri ve ekip üye sayilari; prosedürler yani standart operasyon prosedurleri; tahliye ve acil durum krokileri icin gerekenler ve krokilere islenecek konular; eğitimler; çalışanlara verilecek geneleğitimler; onay ve dağıtım; eğitim ve tatbikat; planları gözden geçirme; plan içeriği; plan ekleri; örnek planlar konularini isledik... Yani ilk dort haftanin sunumları....
Simdiden basarilar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder