2 Aralık 2012 Pazar

GECMİS DONEM - Sınıfta yapilacak uygulama icin ek bilgiler

Sinifta ya donem odevindeki grupla birlikte ya o an gonullulerden yada o an hoca tarafından secilecek kisilerle 13 hafta sonuna kadar kucuk masabasi egsersiz uygulamalari icra edilecektir. 

Bu uygulamalarda bir acil durumu ogrencilerin, ekipçe birlikte nasıl yonetecekleri test edilecektir...

Bunun icin herkesin ders icerigini calismalari, ders notunu okumalari, uygulama icin verieln bilgileri okumak, baskısını alıp yaninda bulundurmak ve izleyici degerlendirme formlarini sınıftaki ogrenci sayisi kadar cogaltmak herkesin yerine getirmesi gereken yukumlulugudur..

Uygulamada ogrenciler masada x firmasinin 'acil durum yoneticisi, itfaiye ekip sorumlusu, arama kurtarma ekip sorumlusu, ilkyardım-saglik ekip sorumlusu, emniyet-guvenlik ekip sorumlusu, hazmat ekip sorumlusu, insan kaynakları sorumlusu, cevre ve isig sorumlusu, bakım onarım sorumlusu, bina ve toplanma alanı sorumlusu, sosyal yardim sorumlusu, dis kaynak tedarik sorumlusu, basın ve halkla iliskiler sorumlusu... gibi'  acil durum organizasyonundaki sorumlulukları ve rolleri ustleneceklerdir...  Herkes ayni senaryo bilgilerini farkli kendilerine verilecek problemleri kullanacaktir. Her gruba 6-7 set standart soru seti verilecektir. Bu problemlere masada yuksek sesle tartisarak bir karar verilecek ve alinan karar gene yuksek sesle ifade edilecektir... Alinan kararlar, 'x' firmasinin acil durum eylem planı ve prosedurlerine uygun, acil durum yonetimi dersinin ogretisine uygun olmalidir. Alinan kararlar hoca tarafindan ve izleyen ogrenciler tarafindan degerlendirilecektir...

Uygulama icin kurallar:

8-14 hafta arasinda, ( 2 Araliktan ) basliyarak her hafta, o hafta icin siniftan sececegim arkadaslarla birlikte, sinifin onunde,  kucuk bir senaryo kapsaminda, verilen problemlere secilen grubun yanitlari degerlendirilecek ve not verilecektir.
Secim o an rastgele yapilabilecegi gibi, önceden ogrenci numaralarina gore rastgele veya sırayla da yapilabilir.
Bu nedenle derse her zaman o gune kadar islenmis konulara calismis, hazirlanmis olarak gelmek gerektigi unutulmamalidir. Herkes bu uygulama sırasında ustlenecekleri rol ve sorumlulukları, gorevlerini onceden arastirmak ve ogrenmek ile yukumludur. (basvuru: bilgitekinisig.blogspot.com, ‘x’ ilac acil durum plani, yangın tahliye proseduru, krokisi ve ders notlari, internet ve tabiki ders saatleri disinda dersin hocasi)
Kurallar.
1)    O hafta icin olusturulan grup, hemen tahtanin onundeki masada Olay Komuta Sistemi kapsaminda ustlendikleri rol ve sorumluluklar dogrultusunda verilen problemleri,  (sınınftaki herkesin duyabilecegi sekilde) kendi aralarinda sınıf onunde tartisarak cozum ureterek kararlar alacaklardir. 
2)    Ustlenilecek rol ve sorumluluklar sunlardir: Acil Durum Yöneticisi, İtfaiye Ekibi Sorumlusu, Arama Kurtarma Ekibi Sorumlusu, İlkyardım Ekibi Sorumlusu, Emniyet ve Güvenlik Ekibi Sorumlusu, Tehlikeli Maddelere Müdahale Ekibi Sorumlusu, İnsan Kaynaklari Sorumlusu, Çevre ve İSİG Sorumlusu, Bakım Onarim Sorumlusu, Bina ve Toplanma Alanı Sorumlusu, Sosyal Yardım Ekibi Sorumlusu, Dış Kaynak Tedarik Sorumlusu, Basin ve Halkla İlişkiler Sorumlusu
3)    O haftanin senaryosu hoca tarafından okunduktan sonra hoca tarafindan sozlu ve/veya yazılı olarak o an verilen problemler masabasinda grup tarafindan tartisilacaktır. (gruptaki istisnasiz herkesin tartismaya aktif olarak katilmasi uygun olacaktır) Tartisilan ve acil durum yonetici tarafindan son olarak hocaya sozlu olarak sunulan karar grubun karari olarak kabul edilecektir. 
4)    Problemler hoca tarafindan onceden hazirlanabilecegi gibi, alinan kararlara gore o an hoca tarafindan hemen uretilebilir. 
5)    Sınıfta bulunan ve bu masabasi uygulamasini izleyenler asagidaki kriterlere gore arkadaslarinin performansini eger hoca sorarsa sozlu olarak beyan edeceklerdir.Hoca sormasada durumu ve değerlendirmelerini ellerindeki değerlendirme formuna işleyeceklerdir
a.   
Genel grup performansi 1-Çok Kötü, 2-Kötü , 3-Orta , 4- İyi , 5-Çok iyi
b.   
En kötü performans gosteren kişinin adı
c.   
En iyi performans gösteren kişinin adı
6)    Sınıftaki bu uygulamayi izleyenler izleyici degerlendirme formunu uygulamayi yapan grup icin her seferinde doldurarak, hocaya teslim edeceklerdir.

Uygulama icin kaynaklar asagidaki linktedir...
http://sdrv.ms/TCRmSe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder